Profiel – Weg groep 9

Terug naar overzicht loopgroepen

Weg groep voor recreanten
Groep Weggroep 9
Trainers Coert EijgendaalCoert
Training op: Woensdagavond om 19.15 en vertrek vanaf Wippolder.
Geschiedenis: In september 2021 ben ik, Coert Eijgendaal, gestart als trainer van groep 9. Na het behalen van Basis LoopTrainer 3 diploma in oktober 2020, begon het kriebelen en wilde ik een eigen groep trainen. Groep 9 is een groep, waar de sportieve prestaties ondergeschikt zijn aan de gezelligheid. De gemiddelde leeftijd ligt wat hoger, maar de lopers willen wel graag blijven hardlopen om de conditie en de sociale contacten op pijl te houden. De lopers zijn vaak al vele jaren lid van de Koplopers.
De groep: Groep 9 telt ruim tien lopers en is bedoeld voor senioren en masters. De intensiteit is aangepast op de doelgroep en tijdens de trainingen doen wij intervallen 1 tot 8 minuten, met passende wandelpauzes. De trainingen moeten je voorbereiden zodat je 5 à 10 km kan hardlopen in een rustig tempo (7 – 8 min/km). Op een trainingsavond lopen wij tussen de 5 en de 8 kilometer.
Waarom ga JIJ meetrainen ? Groep 9 is bedoeld voor lopers die al langer lopen, met een goede techniek, maar die moeite hebben om mee te komen in hun huidige groep. Merk je dat je niet meer mee kan komen in je groep en wandelen of stoppen zijn geen opties, dan is groep 9 mogelijk iets voor jou.
Groep 9 is ook bedoeld voor lopers die na een lange onderbreking het hardlopen op rustige en verantwoorde wijze weer willen oppakken. Hierbij staat gezelligheid, met plezier conditie behouden en verantwoord sporten voorop in combinatie met leuke afwisselende routes.
Bijzonderheden: Vanuit groep 9 kan je doorstromen naar een actieve wandelgroep of een snellere loopgroep. Het leeftijdsspectrum van deze groep ligt tussen de 45 – 75 jaar.
Trainer/coach: De trainer/coach werkt met gemeenschappelijk trainingsschema en een jaarplan op basis van de jaarlijks geformuleerde doelen per atleet. Bij trainingen en wedstrijd is de trainer/coach aanwezig als begeleider voor alle atleten.
Dus: Als thuis zitten geen optie is en als je op een rustige manier wil blijven hardlopen dan is groep 9 wellicht iets voor jou.