Profiel – Weg groep 5

Terug naar overzicht loopgroepen

Weg groep voor recreanten
Groep Weggroep 5
Trainer Tineke Bostineke
Training op: Woensdag 19.15 – 20.45 (weg met variatie korte/lange interval)
Vrijdag 19.15 – 20.45 (weg, korte interval)
Geschiedenis: In het voorjaar 2013 trainer van groep 5 van AV de Koplopers geworden.

De doelstelling van de groep: Recreatief de loopsport beoefenen van wegatletiek waarbij je conditie behoudt/verbetert en je een goede (loop)techniek aanleert.

De groep: Groep bestaat uit 40 atleten die wisselend aanwezig zijn. Bestaat een harde kern (12-15).

Samenstelling groep is divers. Leeftijd tussen de 27-70 jaar focus op samen trainen naar een wedstrijd toe. Afstanden 5-10 km tot marathon of trail.

We trainen gevarieerd in de omgeving van het clubgebouw op de weg en de natuurgebieden in de omgeving en zomers ook in andere omgevingen zoals strand, duinen etc. met als afsluiting een gezellig drankje en hapje.

Richttijden om mee te lopen in deze groep  24min-30 min op de 5km

Waarom ga JIJ meetrainen ? Wil jij op een recreatieve wijze je conditie verbeteren of behouden samen met een groep enthousiaste medelopers en daarin een uitdaging vinden om tot prestaties te kunnen komen. Dat allemaal met behulp van goede techniek dan ben je in groep 5 aan het juiste adres.

 

Bijzonderheden: Atleten uit deze groep: Groep 5 of ook wel de “Bikkels” nemen deel aan diverse wedstrijden en trails..

5 km tot marathon en trails van diverse omvang.

Gezelligheid is goed te combineren met prestaties op recreatief vlak. Uitdagingen blijven voor een ieder.

In zomerperiode trainen in diverse omgevingen op rij afstand van de vereniging.

Grote verbondenheid binnen de groep.

Trainer/coach: Tineke Bos loopt vanaf 2006. Gestart bij de Landlopers en daar als ass-trainer vaak zelfstandig training gegeven. Na de overstap naar AV de Koplopers in 2013 trainer van groep 5 geworden en heb de BLT3 cursus afgerond. Heb zelf 10 marathons uit gelopen. Vind tijden zelf niet het belangrijkste maar een goed gevoel om een wedstrijd/loop uit te lopen spreekt mij meer aan. Plezier in het hardlopen is heel belangrijk en probeer dit over te brengen in mijn trainingen.
Pas jij binnen de doelstelling van de groep twijfel dan niet maar kom een keer meetrainen en ervaar hoe samen trainen is. Samen kom je verder.