Profiel – Weg groep 4

Terug naar overzicht loopgroepen

Weg groep voor recreanten
Groep Weggroep 4
Trainers Aad de Groot

 

 

 

 

Victor Hoya Martinez

Training op: Woensdag 19.15-20.45 (Aad)
Vrijdag 19.15-20.45 (Victor)
Geschiedenis: Vanaf de allereerste dag (21-03-1986) bij de club. De eerste paar jaar als loper en regelmatig als invaltrainer. Vanaf 1990 als trainer actief.

In 1988 de RAL cursus (recreatie atletiek leider) gedaan.

Als trainer heb ik vaak eigen ideeen over bepaalde trainingsvormen, wijk graag af van de gebaande paden en probeer op deze manier zoveel mogelijk variatie in de training aan te brengen, zonder dat dit evt. doorstroming vanuit andere groepen in de weg zit.

 

 

De groep: Momenteel bestaat de groep uit 25 leden
(5 dames en 20 heren).De leeftijd varieert van 24 tot 71.
Op de clubtrainingen ligt de focus altijd op interval.Richttijden 23min-28 min op de 5 km½ en evt. hele marathon wordt in overleg met de loper het schema aangepast.N.B.: het achterste gedeelte van de groep (ook wel genoemd de Bus) is een groep van max 8 mensen die nauwelijks wedstrijdjes lopen, al zeer lang lid zijn en het niet zien zitten om in een andere groep te trainen.(Voor mij ook o.a. de reden geweest om groep 4 voortaan als recreatief aan te merken.) 

 

Waarom ga JIJ meetrainen ? Ben jij een loper die het prettig vindt om in een groep te lopen, zich goed weet aan te passen aan de groep en sociaal een aanvulling bent dan ben je van harte welkom in de groep.
Bijzonderheden: Lopers uit groep 4 kiezen hun wedstrijden uit, heel vaak in overleg met elkaar om samen er gericht voor te trainen, ook buiten de woensdag en vrijdag.
Trainer/coach: Er wordt gewerkt met een schema (4 tot 6 maanden vooruit)

Alle recreanten groepen lopen het zelfde schema na vermogen.

Heb je zin om intervallen te trainen op woensdag en vrijdag met een groep gezellige en sociale mensen, kom een keer kijken bij groep 4.

Je zult er geen spijt van hebben.