Profiel – Weg groep 2

Terug naar overzicht loopgroepen

Groep 2 wordt ook wel de “groep van trainert Koos” genoemd.
Koos
Het is een groep waarin zowel ambitie als gezelligheid centraal staan.

Om met dat laatste te beginnen, er wordt vaak na afloop van de trainingen op woensdag en/of vrijdag een drankje gedronken in de kantine. Ook de enkele strandtrainingen in de zomer worden afgesloten met een duik in de zee en een gezellige picknick op het strand.

En dan de ambities. Die zijn binnen deze trainingsgroep behoorlijk breed. De meeste lopers trainen voor evenementen van 5 kilometer tot en met de marathon. Als richtlijn houden we een indicatief doel aan van ca. 18 min tot 22 minuten op de 5 km. Red je dat nog niet, maar ligt dat wel in jouw mogelijkheden? Geen probleem, je bent altijd welkom om een paar keer mee te trainen en te kijken of het bevalt…

Wil je trainen naar de marathon, dan kun je ook bij groep 2 terecht. De trainingen kun je dan aanvullen met een lange duurloop in het weekend. Voor adviezen en hulp bij schema’s kun je ook terecht in deze groep.

Om de ambities te realiseren hebben we op de twee trainingsavonden een afwisselend programma van kortere en langere intervallen, piramide trainingen etc. We starten altijd met een grondige warm-up en loopscholing. Dit doen we om de kans op blessures te verkleinen en de loophouding en techniek te verbeteren. Samen uit en samen thuis is het devies.

Spreekt dit je aan? En wil je op termijn een mooi tempo halen of behouden, dan kun je bij groep 2 terecht.