Trail

We spreken van een Trail als het grootste deel ‘off road’ wordt gelopen, hetgeen betekent dat je op paden door de natuur loopt. Dat kan van alles zijn. In Nederland lekker rennen over het strand, door de duinen of over het boerenland. Hoogtemeters maken doen we op een oude vuilnisbelt in de buurt of zoeken we onze heuvels in Utrecht en Limburg op. Voor het iets grotere werk moet je al snel naar de Belgische Ardennen of ook relatief dicht bij het Duitse Siebengebirge. Afstanden van 15km tot ruim over de 100km zijn mogelijk.

Het lijkt ons een leuk idee het trailrunning binnen onze vereniging een vastere plek te geven. Geen permanente trainingsgroep, maar een aantal trainingen waarin ervaren en minder ervaren trailers uit verschillende groepen gezamenlijk op pad gaan en zo hun ervaringen delen. Natuurlijk zijn ook geïnteresseerde lopers zonder ervaring welkom.

Het voorstel is om te gaan trainen voor de Veluwezoom trail. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 kan er dan gekozen worden uit afstanden van 11km t/m 60km. Of een tweedaagse waarop je dan drie afstanden loopt (totaal 63km of 96km).

We denken aan trainingen op enkele zaterdag- en/of zondagochtenden en als het straks weer langer licht is op enkele woensdag- en vrijdagavonden.

Graag willen we weten of en hoeveel belangstelling hiervoor is.

  • Wie wil er meetrainen?
  • Welke (meer of minder) ervaren lopers binnen onze club willen helpen bij de organisatie?
  • Zijn er nog meer ideeën?

Het leuke aan trailrunning is dat tijdens trainingen en wedstrijden hele andere regels gelden, veelal ongeschreven regel.

Bijvoorbeeld:

  • Tijden zijn minder (of niet) belangrijk. Door de wisselende ondergronden en hoogteverschillen is er altijd een grotere variatie in snelheid.
  • Af en toe een stukje (omhoog) wandelen is toegestaan, of vaak slimmer, om krachten te sparen en coördinatie tijdens de daaropvolgende afdaling te behouden.
  • Tijdens de wedstrijden nemen we een eigen beker mee die we bij de verzorgingsposten gebruiken. We lopen door de natuur dus laten we behalve onze voetstap geen troep achter.
  • ……….
  • ……….

Geïnteresseerd?

Doe mee, spreek ons aan op de trainingsavonden of stuur een mail naar TC@dekoplopers.nl

Namens de TC,

Tineke Bos, Elleke Koornneef en Ties van Elst