Reanimatiecursus en A.E.D. cursus 2022

AV De Koplopers biedt in samenwerking met ‘de hoog reanimatietraining’ weer reanimatiecursussen aan.

Wanneer je meemaakt dat iemand een hartstilstand krijgt, moet je direct in actie komen. Elke minuut dat er geen hulp wordt geboden, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met 10%. Met onmiddellijke hulp is er kans op goed herstel! Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Dit is te leren; maar niet alleen uit een boekje! Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Ook krijg je uitleg over hoe je een hartstilstand herkent en hoe je hulpdiensten inschakelt.

Keten van overleving

We bieden de basiscursus in twee groepen:

  1. voor beginners (dinsdag 5 april)
  2. als herhalingsles (maandag 11 april)

In beide groepen leer je reanimatie en gebruik van de AED, en ze duren elk één avond. De B-groep is voor mensen die de basiscursus al gedaan hebben, en behandelt dezelfde stof mogelijk in een iets hoger tempo. Een eerder behaald certificaat is drie jaar geldig, daarna is weer deze basiscursus nodig. De reanimatieraad raadt aan om één keer per jaar een (opfris)cursus te doen.

De cursus wordt gegeven in de Wippolder-kantine van 19:30 tot 21:45 en kost 36 euro. Het aantal deelnemers is minimaal zes en maximaal twaalf per avond. Eventuele corona-richtlijnen van het RIVM worden uiteraard opgevolgd.

Je kunt je nu meteen inschrijven of vraag meer info bij Caroline Gautier. Geef je snel op want vol is vol.
Let op: Hoofdtrainers en IHG-trainers zijn vrijgesteld van betaling.

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je soms de kosten van een reanimatiecursus geheel of gedeeltelijk terugontvangen van je zorgverzekeraar. Vraag om de kwitantie.