Profiel – Actief wandelen

Terug naar overzicht loopgroepen

Weggroep voor senioren en masters
Groep Actief Wandelen
Trainers Elleke Koornneefelleke
Training op: Woensdag 19.15 – 20.45 op de weg
Vrijdag 19.15 – 20.45 Nog niet van toepassing, wellicht bij  genoeg animo
Geschiedenis: Op 19 juni 2021 heb ik de opleiding allround wandeltrainer met goed gevolg volbracht. Vanaf  oktober 2021 ben ik gestart bij AV de Koplopers met een klein wandelgroepje voor Actief Wandelen. De doelstelling is om voor diegene die niet (meer) kunnen hardlopen (jong en oud) toch een actieve vorm van bewegen aan te bieden, waarbij sterk aan de conditie wordt gewerkt middels oefeningen en intervallen en waarbij het sociale aspect en het plezier in de sport voorop staat.
De groep: De groep bestaat momenteel uit 10-12 mensen. De groep is gemengd: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden: van dertigers tot zeventigers.. Wij trainen in de wintermaanden op de weg en gedurende de zomertijd is het plan om voornamelijk in het Delftse Hout te trainen.

De afstand die wordt afgelegd ligt tussen de 7 en 8 km.

Waarom ga JIJ meetrainen ? Omdat je fit wilt blijven/worden..  Omdat je graag in de buitenlucht wilt sporten. Omdat je actief bezig wilt zijn en het gezellig vind om dat samen met anderen te doen. Omdat je  een blessure hebt en (tijdelijk) niet kunt hardlopen.
Bijzonderheden:
Trainer/coach: De trainer/coach zorgt voor een gevarieerde training.

Achtergrond trainer/coach:

Elleke Koornneef is al lid van AV de Koplopers vanaf 2004 en heeft in verschillende loopgroepen gelopen. . Ze heeft training gegeven aan groep 1 en heeft vaak ingevallen voor andere trainers. Ze heeft diverse marathons gelopen en veel aan weg/cross wedstrijden mee gedaan en wist vaak op het podium te staan. Vorig jaar heeft ze de opleiding Alround Trainer succesvol afgerond en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan.

 

Dus: Jij bent welkom op Woensdag 19.15 tot 20.45 uur.