Instroom/Herstelgroep

Sinds januari 2006 beschikt AV De Koplopers over een Instroom/Herstelgroep (IHG-groep). De IHG traint op woensdagavond en vrijdagavond vanaf 19.00 uur. ’s Winters vinden de trainingen van de IHG-groep plaats in de TU wijk, in het voorjaar (zodra het lichter wordt) in de Delftse Hout. De lopers in de IHG-groep worden intensief begeleid door verschillende trainers/coaches en een masseur.

IHG_trainers_9Het team van de Instroom/Herstelgroep bestaat uit v.l.n.r.:
Victor Hoya Martinez, Hans Verbeek en Cor Dam.

 Herstel

Tijdens de trainingen kunnen lopers en loopsters bij de ervaren trainers terecht met allerhande vragen over blessures en hoe die te voorkomen. De trainers geven eventueel ook  ongevraagd advies aan een loper/loopster om een betere looptechniek aan te leren en zo terugkeren van de blessure te voorkomen

Instroom

Ook mensen die voor het eerst willen gaan hardlopen zijn van harte welkom bij de Instroom/Herstelgroep. Lopers en loopsters met enige loopervaring kunnen ook in de IHG-groep terecht. Op een rustige en verantwoorde wijze en met veel onderling plezier worden de nieuwe lopers en loopsters de beginselen van het hardlopen bijgebracht. De lopers en loopsters uit de IHG-groep worden na enige tijd door de trainers/coaches ‘getest’ en daarna in goed onderling overleg door het team van de IHG-groep ingedeeld in één van De Koplopers groepen. De periode van uitstroom naar één van de Koplopersgroepen varieert.

De eerste vier weken zijn de trainingen gratis. Aanmelden voor de IHG-groep hoeft niet. Kom gewoon op woensdagavond om 19:00 uur naar het complex van SV Wippolder komen en vraag naar Hans Verbeek.

(Nieuwe) lopers/loopsters, die vragen hebben, kunnen ook telefonisch contact opnemen met Hans.

Zijn contactgegevens zijn als volgt: Tel.  06 – 4157 3700 of via mail naar